Mączka rybna

Mączka rybna

     Mączka rybna produkowana jest głównie z odpadów łososia, dorsza, makreli, szprota, śledzia. Jest to niezastąpiony komponent do produkcji pasz będący źródłem białka zwierzęcego o wysokiej jakości. Mączka rybna charakteryzuje się wysoką strawnością białka na poziome 95%. Koszt białka pochodzącego z mączek rybnych jest wyższy, niż białka sojowego, ale mączki rybnej nie można zastąpić paszami z białkiem pochodzenia roślinnego. Mączka rybna zawiera ważne w żywieniu zwierząt składniki pokarmowe, które ograniczają niedobory aminokwasów egzogennych i składników mineralnych. Dodatek białka pochodzenia rybiego, jest cennym uzupełnieniem składu pasz dla prosiąt i warchlaków, ułatwia zbilansowanie składu białka, poza tym zwierzęta chętnie spożywają pasze wzbogaconą białkiem zwierzęcym. Stosowanie mączki rybnej gwarantuje wysokie tempo wzrostu i efektywne wykorzystanie paszy przez zwierzęta.
     Mączka rybna wykorzystywana jest jako komponent do produkcji karmy głównie dla trzody chlewnej, drobiu oraz zwierząt futerkowych.

 

W swojej ofercie posiadamy:

  • mączka rybna 55%
  • mączka rybna 60%
  • mączka rybna 65%
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem